Kennis over gezondheid en vitaliteit in de werkomgeving: wij vinden dat we die moeten delen! Dit doen we dan ook door middel van blogs, workshops, onze Ergonomiegids en onze medewerkers! Met onze kennis en expertise zetten we ons in om een oplossing te vinden voor jouw fysieke klacht of om te voorkomen dat je klachten krijgt. Met praktische tips over ergonomisch werken kun je nu én in de toekomst klachtenvrij werken!
Als regieverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de zorg, zoals de verpleging, verzorging en begeleiding van de cliënten. Maar hoe is de zorgwerkplek van je medewerkers ingericht? Tijdens deze workshop leer je meer over hoe je de zorgwerkplek ergonomisch en efficiënt inricht.
Als arbomedewerker krijg je te maken met vragen over gezond zitten vanuit de organisatie. Tijdens deze workshop willen we je handvatten geven om hierop een goed antwoord te geven.
Hoe pas je productergonomie effectief toe binnen jouw organisatie? En hoe kunnen medewerkers daardoor gezonder en efficiënter werken? In deze workshop komen alle aspecten van productergonomie aan bod. Je krijgt informatie over onder andere de toepassing muizen, toetsenborden en laptopstandaards.
Hoe zorg je gedurende de dag voor focus? Tijdens deze workshop ontdek je hulpmiddelen om tijdens je werkdag geconcentreerd te kunnen werken.
Nederland staat bovenaan in Europa als het gaat om zitten, 32% van de volwassenen zitten dagelijks gemiddeld 8,5 uur. Dit brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type II. Tijdens deze workshop leer je hoe je vitaliteit en beweging op de werkvloer kunt toepassen en stimuleren. Een absolute noodzaak.
Ben jij voor jezelf als docent nieuwsgierig naar hoe je een gezonde werkplek kan creëren? Of wil je juist ontdekken hoe je leerlingen beter kunnen zitten? Dan is deze online workshop perfect voor jou!
Hoe kun je medewerkers overtuigen van het belang van een goede werkhouding en verstandig gebruik van hulpmiddelen? Hiervoor krijg je tijdens deze workshop handvatten. Daarnaast onderzoeken we de rol en bijdrage van ergonomie in ingewikkelde casussen.
Accreditatie: 7 accreditatiepunten
Hoe kun je dagelijkse handelingen in de zorg verlichten? Ontdek tijdens deze workshop welke hulpmiddelen jou kunnen ondersteunen bij je dagelijkse taken.
Leer tijdens de Ergocoach opleiding hoe je vermindering van fysieke belasting stimuleert door gezond te werken achter het beeldscherm.
In de workshop Tillen en transfers staat de praktische toepassing hiervan centraal. De training is geschikt voor paramedici zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, Mensendieck en Cesar therapeuten, maar ook voor professionals op het gebied van arbeid, zoals arbeidsdeskundigen.
Spraakherkenning helpt om efficiënter te werken met de computer. Voor wie is spraakherkenning geschikt? Hoe veel sneller werkt spraakherkenning dan een normaal toetsenbord en muis? Welke vormen van spraakherkenning en digitaal dicteren zijn er? Dat leer je tijdens deze workshop.
Veel mensen werken (deels) thuis. Het aantal klachten bij thuiswerkers neemt nog steeds toe. Hoe creëer je een gezonde (thuis)werkplek? Hoe zorg je voor een balans tussen focus, aandacht, ontspanning en productiviteit? In deze workshop krijg je handvaten om thuis comfortabel, efficiënt en klachtenvrij te kunnen werken.
Adviseer jij regelmatig bij casuïstiek met fysieke overbelasting in en rond het bed? Tijdens deze workshop ga je een volle dag aan de slag met dit thema. Zo beoordeel je fysieke belasting en krijg je grip op de impact van fysieke overbelasting.