Februari staat bij ons in het teken van balans. Hoe richt jij je werkdag in wanneer je veel achter je bureau zit? Dat te lang zitten in eenzelfde houding niet goed is voor je gezondheid weet inmiddels bijna iedereen. Maar hoe breng je daar verandering in? Hoe voorkom je een statische werkhouding en beperk je de gezondheidsrisico's van medewerkers? Ik geef in deze blog uitleg over zitoplossingen die zorgen voor een perfecte balans tussen zittend- en staand werken.
Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 januari was de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in Utrecht. Health2Work stond hier dit jaar voor de 13e keer op rij. Op onze stand hebben we innovaties laten zien, veel mensen geïnspireerd om dynamisch te werken, geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van inrichten van gezonde werkomgevingen en het gezond en fit houden van medewerkers. Kortom, veel nieuws!
Een tablet is gemakkelijk mee te nemen en ook nog eens gebruiksvriendelijk. Het nadeel van een tablet is dat er geen muis/toetsenbord meegeleverd wordt en dat vaak ten koste gaat van de werkhouding. In deze blog leggen wij uit hoe je een tablet het beste kan gebruiken en nekklachten kan voorkomen wanneer er langdurig mee gewerkt wordt.
Een laptop is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij en vooral in kantoorpanden wordt er veel gebruik van gemaakt. Een groot voordeel van de laptop is dat hij overal mee naartoe kan en je er overal mee kunt flexwerken. Je herkent vast wel dat je tijdens het werken met een laptop al snel voorover zit met een gebogen nek. Deze houding zorgt voor een verhoogde belasting van de bovenrug, nek en schouders.
Een kantoorpand wordt onderhouden en schoongemaakt. Het onderhouden van bureaustoelen en/of andere kantoormeubilair wordt daarentegen regelmatig vergeten of overgeslagen. Erg zonde!