Health2Work wil jou graag overtuigen van het belang van een gezonde, ergonomisch ingerichte werkplek. Dit proberen we te doen door middel van bijvoorbeeld trainingen, workshops en voorlichtingen, maar ook door middel van onze blogs. In onze blogs delen wij kennis over gezond en efficiënt werken want we willen graag dat jij op zo’n manier werkt dat je energiek en vitaal je dag begint én eindigt! In onze blogs lees je onder andere over goede werkhoudingen, de laatste ontwikkelingen in de ergonomie en slimme ergonomische oplossingen. Ook lees je hoe onze klanten met een specifieke hulpvraag heeft geholpen of hoe je je bureau goed instelt.
De afgelopen jaren heeft Health2Work een flinke groei doorgemaakt. Eind 2010 kwam ik op de administratie-afdeling, ik werd verantwoordelijk voor debiteuren- en crediteurenbeheer. Health2Work bestond toen nog uit een klein team en op dat moment konden we nog heel goed uit de voeten met ons oude administratieprogramma.
Voldoende bewegen is belangrijk. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) moeten volwassenen minimaal vijf dagen per week tenminste 30 minuten per dag matig tot intensief bewegen. Kom in beweging! Wil je weten hoe ik meer beweeg om zo de 30 minuten-norm te halen? Ik geef zes tips om actief te blijven in jouw werkomgeving.
Wij delen onze kennis. Met jou en met elkaar. Kennis delen is krachtig. Als collega's vertellen we elkaar wat goed en niet goed gaat en gaan op onderzoek uit waarom dit zo is. We delen interessant nieuws onderling, maar ook met jou via onze sociale media. (Twitter, LinkedIn, Facebook) Vanaf nu bloggen wij om onze kennis te delen.
Tonny Hulleman, landelijk ruimtebeheerder en arbo adviseur van de Gasunie vertelt over Health2Work.
“Health2Work verzorgt bij Gasunie de inrichting van de werkplekken. Onze werkplekken worden op de juiste manier ingevuld, waardoor er weinig klachten zijn en daardoor automatisch ook minder ziekteverzuim.”
Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813.