Health2Work wil jou graag overtuigen van het belang van een gezonde, ergonomisch ingerichte werkplek. Dit proberen we te doen door middel van bijvoorbeeld trainingen, workshops en voorlichtingen, maar ook door middel van onze blogs. In onze blogs delen wij kennis over gezond en efficiënt werken want we willen graag dat jij op zo’n manier werkt dat je energiek en vitaal je dag begint én eindigt! In onze blogs lees je onder andere over goede werkhoudingen, de laatste ontwikkelingen in de ergonomie en slimme ergonomische oplossingen. Ook lees je hoe onze klanten met een specifieke hulpvraag heeft geholpen of hoe je je bureau goed instelt.
In deze tijd is een ergonomische werkplek van belang. Steeds meer mensen zijn genoodzaakt thuis te moeten werken en zijn afhankelijk van hun thuiswerkplek. Om besmetting te voorkomen kun je vanaf nu je product contactloos laten bezorgen.
Thuiswerken is op dit moment zeer actueel. Dit heeft te maken met het coronavirus en het advies van het FOD om thuis te werken indien mogelijk. Veel werkgevers hebben een thuiswerkbeleid, waarin zij werknemers voorzieningen bieden om gezond thuis te werken. Maar ook veel bedrijven hebben hier geen afspraken over gemaakt.
Zitten doen we allemaal, maar hoe zit jij? Gemiddeld brengt een kantoormedewerker zo’n tien uur per dag zittend door, zowel tijdens werktijd als daarbuiten. Maar hoe gezond zit jij eigenlijk? Een ergonomische bureaustoel is van groot belang. Ontdek waarom!
“Ik werk vrijdag altijd van thuis uit.” Dit hoor je werknemers steeds vaker zeggen. Ondanks de toenemende populariteit van telewerken laat de thuiswerkplek vaak te wensen over. Hoe zorg je voor een gezonde, ergonomische thuiswerkplek?
RSI staat voor Repetitive Strain Injury, oftewel: schade door herhaaldelijke belasting. RSI-klachten en symptomen worden echter niet alleen veroorzaakt door repeterende bewegingen maar ook door een langdurige statische houding, het uitoefenen van kracht of een combinatie van alle drie. Omdat de term RSI de lading niet volledig dekt, is de term KANS geïntroduceerd. KANS staat voor Klachten Arm Nek en/of Schouders. In deze blog lees je meer over RSI en KANS en geven we je tips om klachten te voorkomen!